Fri frakt vid köp över 750 kr
Snabba leveranser
Unikt sortiment
Kundtjänst 031 311 3350

Tomtenissar, gnomer och jultomtar

Artiklar 1-48 av 411

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

 

Tomtenissar

Tror du på tomtenissar? Oavsett om du tror på tomtenissarna eller om jultomten finns eller inte, finns det nästan ingen juldekoration som är mer populär än tomten.
Det finns myten om tomtarna på vinden, som älskar gröt och godis. Jultraditionerna skulle se helt annorlunda ut om vi inte hade haft tomten. Barn ville inte längre ha någon att laga gröt till under den ljuva julen. Vem skulle komma och lägga små överraskningar i julstrumpan eller adventspresenter, om det inte var tomtenissar? Jultomten är upptagen i december, och behöver därför sina små hjälpare.

Tomtenissar på vift

På Juleeventyr.com älskar vi tomtar och vi anser att de inte bara ska betraktas som en populär juldekoration, utan också som ett kulturarv som bör firas.
Tomtenissar kan ta många former, men gemensamt för dem alla är att det är svårt att bortse från den karaktäristiska röda hatten. Tomtar är ofta retsamma, fåniga och ibland lite olyckliga, men en sak är säker, ingen jul är komplett utan dem.

Tomtenissarnas glädje

Kanske är du den typen av person som ser fram emot att julpyntet ska dras fram från vinden eller källaren året runt - kanske samlar du till och med på de små glada julfigurerna. Oavsett hur du vill karakterisera din kärlek för tomtar, här i butiken hittar du tomtar som kan täcka alla behov.
Vi på Juleeventyr.com är oerhört stolta över vårt tomtesortiment, som innehåller tomtar i alla möjliga nyanser, och som kan passa perfekt, precis där du kanske saknar en tomte, om det är så; upphängning, utomhusdekorationer, tomtelandskap eller vad som helst din fantasi rymmer.

Vilken tomte är din favorit?

För den rutinerade tomtesamlaren har vi ett stort urval av de vackra och detaljrika figurerna från Luville. Dessa figurer är vackert dekorerade och mycket mer verklighetstrogna än många andra tomtefigurer. Luville-figurerna är mycket eftertraktade, och därför kommer du alltid att kunna hitta en samlare med samma tomtepassion som du själv, som du kan dela din entusiasm med.
Många förknippar sin barndom med den ikoniska Bramming-tomten, som i decennier har inrett många barnrum och vardagsrum över hela landet. Brammingtomten finns i många fler typer än den ursprungliga nostalgiska tomten. Det som kännetecknar den färgglada Bramming-tomten bäst är dess tydliga målning, den mycket långa hatten och röda byxor med fötter.
Vi hoppas att du kommer att fördjupa dig i vårt tomteutbud och hitta din nya favorittomte bland våra många små vänner.

Hitta massor av tomteinspiration

Här i butiken hoppas vi kunna inspirera din inre tomteentusiast, och ge dig lusten att inreda ditt hem med de glada små figurerna, som sprider stor glädje, mys och gott humör till hela din familj.
Juldekorationer och jultomten, kan lyckas skapa minnen som innehåller barndomsminnen. I många familjer går juldekorationer därför också i arv från generation till generation. Juldekorationer är något svenskar är särskilt förtjusta i. Julpynt används bara några månader om året, vilket gör att även gammalt julpynt ofta är extremt välbevarat.
Välj de tomtar som du vill ska pryda ditt hem och dina barns barndomsminnen för nu och framtiden.