Fri frakt vid köp över 750 kr
Snabba leveranser
Unikt sortiment
Kundtjänst 031 311 3350

Snökulor

Artiklar 1-48 av 104

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Snökulor

Skaka, skaka, skaka, det är något spännande med detaljerna i snögloberna och deras alldeles egna lilla värld. Om du har en bra julfantasi föreställer du dig en väldig liten verklighet som utspelar sig på insidan av bollen.
Den första snögloben uppfanns av österrikaren Erwin Perzy i slutet av 1900-talet. Perzy skapade snögloben nästan av en ren slump när han försökte att tillverka en speciell ljuskälla som kunde användas för operationer. Resultatet påminde honom om fallande snö och härifrån växte fram idén till snögloben. Perzys företaget drivs av hans familj i Österrike även idag, med de "ursprungliga" snökulor.
På Juleeventyr.com tycker vi självklart att snökulor passar bra i vilken julpyntsamling som helst. Vi har en bra mix av snöglober i olika storlekar och i många prisklasser.

Snökulesamlare?

Snöglob är definitivt inte bara för barn. Många vuxna älskar snöglobens magiska universum också. Snökula hyllas kulturellt mycket i västvärlden och har faktiskt en central roll i både film- och musikhistorien. Detta kan vara anledningen till att snögloben idag är inte bara en juldekoration. Idag är skakbollen/snögloben en design som de flesta känner till och som många märken använder. Vem har inte varit på semester och sett alla möjliga monument eller områden återgivna på insidan av en glaskupol, i den lokala turistäffer.
Du kan hitta snögkulor  för alla tillfällen. På Juleeventyr.com hittar du  kulor som andas den sötaste, underbaraste julen.

Snökulor med sött musik

Vi har massor av julgranskulor i vårt sortiment som kommer att inspirera till den rätta julstämningen.
Många julgranskulor kan mycket mer än att bara skaka och låta snön falla försiktigt. Det finns julgranskulor med några av de populäraste jullåtarna som du kan njuta av. Melodierna slår i hörselgången och medan du ser snön falla kan det vara svårt att inte hålla tillbaka den goda julstämningen.
Det finns snökulor som har inte bara vackra melodier men även rörliga detaljer som ett tåg som kör runt inom eller utanför jordklotet, snurrande tomtar och  vacker belysning.

Snökulor från Luville Collectibles

Figurerna från Luville Collectibles är jättepopulära hos samlare. Hantverket i Luvilles produkter ska dock synas också. Snökulor är handmålade med många små detaljer som gör dem nästan helt autentiska och särskilt dekorativa.
Luvilles snöglober ger dig känsla av en gammaldags och traditionell jul.
Se små byar få liv på insidan och utsidan eller den glada tomten som är upptagen här.

Brett utbud av snökulor

Se snön falla eller inte... det är nog konstigt att en av våra snöglober är helt snöfri. Det beror på att de har andra rörliga funktioner, så om det också skulle komma snö skulle de små "snöflingorna" kunna lägga sig i de mekaniska delarna och skada dem.
Kanske letar du efter en helt klassisk snöglob utan andra funktioner än att du kan skaka den och se snön falla. Det kan dock vara så att vårt stort sortiment kan inspirera dig till lite större snökulor med flera kupoler eller sådana där klotet ingår i ett större landskap.
Om du har några frågor om våra snökulor, vänligen kontakta oss - vi hjälper dig gärna att utöka din snöglobshorisont.