Fri frakt vid köp över 750 kr
Snabba leveranser
Unikt sortiment
Kundtjänst 031 311 3350

Påskharar

Artiklar 1-48 av 123

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Påskharar för dekoration

Påskharar är en viktig detalj i din påskinredning. I vårt sortiment av påskharar kan du välja mellan de färgglada, de enkla, de som ska vara verklighetstrogna eller mer seriefigursinspirerade. På påsken kommer påskharen med påskäggen ungefär som tomten kommer med klapparna

Påsken har många traditioner och tanken på att påskharen hoppar runt i naturen och gömmer både färgglada och chokladfyllda påskägg har något riktigt mysigt över sig. 

Mysteriet med påskharen

I hednisk tradition ansågs harar vara ett fertilitetsfrämjande djur. Ägg var också ett tecken på fertilitet och därför offrades och åts ägg.
Vissa trodde också att haren var gudinnan Eostres djur. Därför trodde man att firandet av Eostres vid vårdagjämningen var en föregångare till påsken, och att gudinnan därför gav sitt namn åt det engelska ordet "Easter".

Påskens jultomten

Påskharen som den figur som följer med ägg ses historiskt för första gången runt 1680, då påskharen bedömer och avgör om barnen har varit tillräckligt snälla under årets första månader. Legenden om påskharen, som kommer med en korg full med färgade ägg, godis och ibland leksaker. Idag lever myten om påskharen i bästa fall, och anses vara en legend för barn precis som en historia om jultomten och tandfen.

Dekorera med påskharar

Sätt ihop dina alldeles egna påskdekorationer, tillsammans med påskharen. Juleeventyr.com är såklart också väl bekant med påskharen och vi har kommit överens om att sälja honom i många olika skepnader, former, färger och material.

Vill du glädja de små i familjen ännu mer ska haren såklart också ta med sig ett påskägg med lite godis i. Hos oss kan du hitta vackra och passande ägg som du kan lägga allt från godis, choklad eller små leksaker i. Förvara påskäggen i trädgården eller en annan plats och låt barnen gå på jakt efter de vackra äggen. Du kanske har fått något av de traditionella nördbreven där du har fått gissa vem avsändaren är.

Om det inte fungerade så är du såklart skyldig ett påskägg.
Hitta allt från bordsdekorationer till upphängningar som kan bidra till rätt påskstämning. Ta vackert in vårdekorationen i hemmet och kombinera den med påskens söta dekorationsartiklar, som påskharar, påskhönor och lamm.
Vilka påskdjur du föredrar är upp till dig, dina barn kommer att älska dem alla.