Fri frakt vid köp över 750 kr
Snabba leveranser
Unikt sortiment
Kundtjänst 031 311 3350

Påsklamm

33 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Påsklamm

Får får får – om nej så får de lamm. Söta och gosiga lamm meddelar ofta sin ankomst runt påsktid. I den kristna tron ​​anses lammet till och med vara en symbol för Jesus Kristus. På flera ställen i Bibeln omtalas Jesus till och med som "Guds Lamm".

Lamm som föds på våren sällan blir tillräckligt stor för att hamna på påsklunchbordet, kan vi se dem i stall och på fälten hoppa runt på påsk. Hos Juleeventyr.dk hittar du både söta får och lamm, som enkelt kan ingå som en del av inredningen.

Lamm symboliserar påsk

Lamm är inte bara vår mat, det symboliserar även påsk.
Lammet förekommer både som en symbol i judendomen och i de katolska och kristna kyrkorna. Därför är lammet både ett vårtecken, men också ett djur som är högt respekterat och heligt kring just detta djur. Att lammet oftast ser dagens ljus, på våren, som också är säsong för påsk, är väl i grunden också en anledning till att dessa kopplas ihop.

På påsklunchmenyn

Till den traditionella påsklunchen serveras ofta sill, ägg och snaps. Men för många är lamm också en vanlig del av menyn. På det sättet tar menyn också sin utgångspunkt i den kristna aspekten. Lamm blir inte stora nog för slakt innan påsk i Sverige, så oftast är det utländskt eller fryst lamm som hamnar på de svenska middagsborden.
Babydjur är alltid söta, men för många hamnar lammet särskilt högt på skalan för söta djur. Lammet symboliserar vårens ankomst och är därför både en hyllning till påsken och Jesus, men säkert också till slutet av vintern.

Dekorera med påsklamm

Dekorera med det vackraste påskpyntet isåsom trollgrenar eller vad din fantasi nu tar upp. Glöm inte de söta små lammen som kan vara både mjuka, små ulltossar, men också designade i keramik, och vackert målade i vårens alla vackra nyanser. Blanda alla vårens djurbarn: ankungar, hönor, kaniner, harar och lamm.
Alla dessa föder på våren, så om du tar en påskpromenad i naturen kan du ha turen att stöta på några av dessa vackra djurungar, i vacker harmoni med naturens vårlandskap, där pärlhyacinter, påskliljor, snödroppar och mycket mer skönhet som denna säsong har att erbjuda.