Fri frakt vid köp över 750 kr
Snabba leveranser
Unikt sortiment
Kundtjänst 031 311 3350

Påskdekorationer

 


Påskdekorationer skapar en glad stämning och julen kan till och med pågå fram till påsk...
Även om vi älskar julen kan man tvivla på om julen skulle vara lika speciell och underbar om den faktiskt sträckte sig över så många månader. Många tror att julen börjar 1:a söndagen i advent eller 1:a december. Beroende på vad som kommer först – det knyter vi nog särskilt till att vi idag har väldigt många jultraditioner som börjar här.

Men i kyrklig mening varar julen från juldagen till trettondagen den 6 januari – som markerar dagen då de heliga tre kungarna kom med gåvor till Jesusbarnet.
Vi på Juleeventyr.com tror att påsken är en högtid som bör firas ordentligt.

Påskpynt behövs

Påskdekorationer är färgglada och sprudlar av liv. För många markerar påsken också vårens ankomst och därmed också allt det nya liv som plötsligt växer fram. Allt från att det gror grönt i skogsbotten, födseln av nya djurungar och i synnerhet födelsen av många små kycklingar och lamm. Djur vaknar upp ur sina vinterhålor och flyttfåglarna återvänder till norr för att häcka. Plötsligt hörs och återfinns både fågelsång och grön växtlighet i vår omgivning.
Vid påsk måste vi förstås fira alla dessa nykomlingar eller återvändar och i den kristna kulturen minns vi Jesus, som offrade sig själv för mänsklighetens synder.
Dekorationerna ska dock vara glada, fräscha och föreställa kycklingar, harar och lamm, vilket vi alla förknippar med påsk och med årstid.

Färg i inredningen

Vi har ett stort utbud av påskpynt som du enkelt kan byta ut eller komplettera din inredning med små kycklingar, tekannor, metallburkar och mycket mer. Många dekorationsartiklar är kopplade till de traditioner vi har vid påsk. Till de traditionella påskluncherna äts oftast ägg, därför hittar du både äggkoppar och äggvärmare i sortimentet. För dukning har vi salt- och pepparset, bordskortshållare.
Vem älskar inte att få ett påskägg? Om du har en tradition i din familj att ha äggjakt, eller om du är mer inne på att påskharen har kommit förbi och gömt påskägg i trädgården för barnen , då har vi både metallägg och de välkända papperspåskägg  som du kan fylla på med skoj och godsaker.
I det vilda finns ägg i många storlekar, beroende på vilken fågel som lagt dem. Detsamma gäller på Juleeventyr.com där vi har påskägg i många storlekar, material och mönster.
De flesta ägg är till för upphängning och ser vackra ut på till exempel några trollgrenar, som man antingen lägger i en stor vas eller hänger upp.

Påsklök i krukor

Även butiker dekoreras med söta små påskdjur, i form av höns, kaniner, harar mm. Så vi tycker att något av det vackraste påskpyntet man kan ha i sitt hem är naturens egen. Så köp några påskliljor eller andra typer av vårlökar och plantera dem i en vacker blomkruka eller skål och ställ eventuellt ett par kycklingar bredvid.
Växter och blommor passar även bra som en present till påsklunchen, så ta gärna en titt på vår kategori brukskonst där vi har ett inspirerande urval av vaser där du kan presentera dina påskblommor.